035 - 693 9000

Google helpt bij opruimen digitale erfenis

googleGoogle heeft nieuw gereedschap toegevoegd waarmee klanten kunnen bepalen wat er moet gebeuren met hun digitale bezittingen na overlijden.

Iedereen met een Google-account krijgt de mogelijkheid aan te geven wie toegang krijgt tot de verschillende Google-diensten die aan het account zijn gekoppeld, zoals Gmail, Calendar, Picasa Web Albums, Google+ en Google Drive cloudopslag.

Waarschuwing vooraf
Google hoeft niet echt te weten of de accounthouder is overleden. Het gereedschap biedt de mogelijkheid zelf in te stellen na welke periode van inactiviteit op het account de begunstigden toegang krijgen. Een maand voordat Google je dood verklaart, stuurt het bedrijf eerst nog een waarschuwing dat de ingestelde periode van inactiviteit dreigt te verstrijken.

Inactieve accounts na overlijden zijn een probleem voor zowel aanbieders als voor de nabestaanden. De laatste groep wil vaak graag inzicht in foto’s of brieven van de overledene. Dan zijn er ook nog historici die, wanneer zij van de familie toestemming krijgen, met behulp van alle diensten die Google aanbiedt een goed beeld kan krijgen van het moderne leven.