035 - 693 9000
Klik hier om direct je online-executeur te benoemen
Er hangen nadelen aan het eeuwige leven.
Regel nu je digitale nalatenschap.

Online-executeur benoemenEr is leven na de dood. Als je niets regelt leef je na je dood door op Facebook en andere sociale media. Soms met pijnlijke gevolgen voor de mensen die van je houden. Je nabestaanden kunnen niet eenvoudig je account verwijderen of wijzigen. Om dit te regelen hebben wij de online-executeur.

Voorkom dat je online verder leeft
Ruim zeven miljoen Nederlanders zijn actief op sociale media. Ze staan actief in het leven en zijn online verbonden met miljoenen anderen. Maar wat gebeurt er met het online leven als een Twitteraar of Facebooker overlijdt? Voor nabestaanden is het een hele toer om een account van een overledene te verwijderen of in te richten als een gedenkpagina. Want de inloggegevens van de overledene zijn meestal niet bekend en zonder die gegevens hoef je bij de meeste sociale mediaorganisaties niet aan te komen. Ook weten veel nabestaanden niet eens precies in welke sociale netwerken de overledene actief was.

Benoem een online-executeur
Om te voorkomen dat je online in het oneindige verder leeft, biedt RijksBredius Notarissen je de mogelijkheid om een online-executeur te benoemen. Je wijst iemand aan die je helemaal vertrouwt en je geeft diegene de specifieke taak om na je overlijden al je online accounts op te heffen of tijdelijk te beheren. Ook kun je de online-executeur vragen om van bijvoorbeeld jouw Facebookaccount een tijdelijke herdenkingspagina te maken. De online-executeur mag dezelfde persoon zijn als de gewone executeur, maar je mag ook iemand anders benoemen.

safeincloudDigitale kluis
Om ervoor te zorgen dat de online-executeur over de juiste online gegevens kan beschikken, dien je een digitale kluis aan te maken. In deze kluis bewaar je al jouw online gegevens zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en (pin)codes. Na je overlijden krijgt de online-executeur toegang tot deze kluis en kan hij makkelijk en snel je online sporen uitwissen of beheren.

Meer dan social media
De online-executeur kan bovendien efficiënt samenwerken met de gewone executeur, want de digitale kluis biedt plaats aan alle wachtwoorden, (pin)codes en gegevens die van belang zijn voor het afwikkelen van jouw nalatenschap. Dus niet alleen jouw social media- en e-mailaccountinformatie, maar ook alle andere online gegevens die voor jou van belang zijn. Een voorbeeld: steeds meer mensen hebben een groot deel van hun gegevens, foto’s en administratie uitsluitend digitaal of in de cloud. Zo is bijvoorbeeld de kans aanwezig dat er vermogensbestanddelen bij de verdeling van de nalatenschap vergeten worden doordat niemand ervan af wist.

Eén wachtwoord is voldoende
Met de digitale kluis neem je je nabestaanden én jezelf veel zorgen uit handen. Je hoeft voortaan namelijk nog maar één wachtwoord te onthouden. Hiermee kun je overal ter wereld veilig toegang verkrijgen tot je online gegevens. Ben je de code van je creditcard vergeten? Geen probleem, je kijkt gewoon in de digitale kluis. Heb jij je wachtwoorden nog ergens in een tekstbestand op de computer staan? Maar wat dan als je computer crasht? Door middel van de digitale kluis zijn al jouw online gegevens veilig en makkelijk toegankelijk voor jou en je online-executeur.

Kortom: van cloud naar kluis
Maak het jezelf en jouw nabestaanden zo makkelijk mogelijk en stel al je online gegevens veilig in de digitale kluis. Regel hier meteen je online nalatenschap.

Benoem een online-executeur, nu voor slechts 99 euro!

Tot 1 augustus aanstaande kun je bij RijksBredius een online-executeur benoemen voor 99 euro.

(inclusief toegang tot je persoonlijke digitale kluis)

Aanvraagformulier