035 - 693 9000

Dat je nu via de notaris een vertrouwenspersoon kunt benoemen die na het overlijden toegang krijgt tot deze kluis zie ik als een zeer belangrijke toevoeging. Robert Heinen, Managing Director – Van Brug Software

De digitale kluis is een zeer goed beveiligd platform (webportal) waarbinnen je vertrouwelijke informatie uitwisselt met dienstverleners zoals bijvoorbeeld je notaris, advocaat of accountant. En in het geval van de online-executele, is de digitale kluis onmisbaar voor je online-executeur.
Door het digitaal uitwisselen van informatie, zullen belangrijke documenten en berichten je eerder bereiken. Je hoeft niet te wachten op de postbode en het maakt ook niet meer uit waar je je bevindt. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding.

Veel mensen hebben te maken met diverse inloggegevens. Of het nu gaat om pincodes van tank- en/of bankpas, je DigiD-code, sofinummer of bijvoorbeeld de inloggegevens van een website; het is eigenlijk allemaal niet meer te onthouden.
Al deze gegevens stop je in je digitale kluis. Het enige dat je nu nog hoeft te onthouden, is de code van de kluis. Tegenwoordig is internet praktisch overal binnen handbereik en kun je ook je kluis overal raadplegen.

Door toepassing van de modernste beveiligingstechnieken staat de informatie absoluut veilig opgeslagen. Zelfs medewerkers van RijksBredius Notarissen kunnen niet bij jouw bestanden. Alleen jij kent de code. Makkelijk én veilig dus.

kluis_kleinIn deze digitale kluis kun je de inloggegevens van al je accounts en belangrijke documenten veilig opslaan. Je hebt zelf altijd toegang tot de kluis. Je kunt op ieder gewenst moment inloggegevens van nieuwe accounts toevoegen, en wachtwoorden terugzoeken. Wanneer je wachtwoorden van je accounts wijzigt, sla je die gewijzigde wachtwoorden ook in de digitale kluis op. Op die manier gaan je inloggegevens nooit verloren, maar worden ze veilig bewaard en zijn ze altijd voor jou bereikbaar. Dat is veel veiliger dan wanneer je die gegevens zelf in je computer opslaat. Je computer kan immers crashen, en dan ben je die gegevens kwijt. Dat is bij een digitale kluis uitgesloten.

Digitale sleutel bij je notaris
Je notaris bewaart voor jou een tweede digitale sleutel van je digitale kluis. Hiermee kan hij jouw accounts en belangrijke documenten vrijgeven aan je erfgenamen wanneer je komt te overlijden. Jouw online-executeur heeft daarmee toegang tot je accounts en kan deze opheffen of bewerken. Daarmee voorkom je dat jouw profielen en gegevens nog jarenlang op internet blijven staan.

Wat kun je allemaal opslaan?
Je bent helemaal vrij om te bepalen wat je opslaat. De gegevens in de kluis zijn van jou en niemand anders heeft toegang. Denk bijvoorbeeld aan je Facebookaccount, verzekeringspolissen, garantiebewijzen, e-tickets van je geboekte vakantie en notariële stukken. Als je ondernemer bent, dan kun je ook je zakelijke accounts opslaan.